Magazin VeganLife

vineri, 7 octombrie 2011

A murit un pesco-vegetarian: Steve Jobs


Internetul, televiziunile, radiourile, ziarele si toata media online si offline au inceput sa vuiasca cu stirea referitoarea la disparitia acestui om care a schimbat lumea in felul lui.
Bineinteles el si-a adus contributia la o noua viziune asupra lumii  prin intermediul tehnologiei.
Unii l-au adulat, altii l-au marginalizat sau l-au tratat pur si simplu cu indiferenta dar chiar si simplul fapt ca noi comunicam acum in acest fel prin intermediul internetului i se datoreaza si lui chiar daca doar indirect si partial. Dar nu despre asta doresc sa vorbesc acum.
Putini stiu ca acesta a fost vegan sau mai exact fructarian prin anii ‘70 si acesta ar fi fost motivul pentru care si-a denumit compania Apple adica mar. Alte voci sustin totusi ca

luni, 3 octombrie 2011

Ce mananca romanii...

Intr-un articol anterior aratam cat de diferite sunt obiceiurile alimentare de-a lungul si de-a latul globului. In poze puteati vedea cat de diferite sunt dietele de la o tara la alta.
Din pacate cei care au realizat reportajul nu au facut acea investigatie si in Romania(cei mai apropiati dintre vecinii nostri care au fost vizitati au fost polonezii).
Totusi un indicator aproximativ, dar interesant este acela al meniului pe care romanii il prefera in restaurantele de pe la noi.
Veti vedea ca suntem adepti ai bucatariei traditionale romanesti. Din pacate in aceasta de multe ori ”porcul este cea mai buna leguma”, dieta romaneasca este mai apropiata de cele nordice mai bogate in grasimi decat de cele mediteranene care sunt cunoscute ca fiind mai usoare. Pe locul doi se pare ca romanii prefera mancarea italiana(asta probabil si datorita faptului ca sunt multe restaurante si pizzerii deschise dupa ’90).
De la traditionala ciorba, la fripturi si sarmalute sau mai rafinatele fileuri meuniere si exotice fajitas, romanii nu se sfiesc cand vine vorba de mancare. In articolul aparut pe wall-street.ro vedeti ce spun managerii si administratorii restaurantelor din tara despre cele mai populare feluri din meniu si pretul acestora. Continuarea aici.

duminică, 2 octombrie 2011

Vegetarieni celebri: George Bernard Shaw

Conform Wikipedia, George Bernard Shaw (n. 26 iulie 1856, Dublin - d. 2 noiembrie 1950, Ayot Saint Lawrence) a fost un scriitor irlandez, laureat al premiului Nobel pentru literatură în 1925, considerat de unii critici ca unul din cei mai importanți dramaturgi de limbă engleză de la William Shakespeare încoace. Shaw s-a făcut cunoscut atât ca autor de piese de teatru, cât și în calitate de critic de artă și publicist politic.
Devenit celebru, a continuat până la sfârșitul vieții să participe la viața social-politică. Poziția lui era ambiguă, salută revoluția socialistă din Rusia(era perioada în care socialismul apărea ca o alternativă ”sănătoasă” în fața unei societăți capitaliste decadente) și se declară entuziast după vizita făcută în Uniunea Sovietică în anii 30(el căzând victimă manipulării lui Stalin care pentru a-și face o imagine bună în Occident primea personalități și le ducea în vizite de lucru ”aranjate” la fel cum se făcea și pe vremea lui Ceaușescu pentru cei care țin minte acea perioadă), anii marilor epurări staliniste, în același timp condamnă regimurile totalitare și este adept al democrației. A murit în 1950 la vârsta de 94 de ani în reședința sa din Ayot Saint Lawrence.
Pare-se că regimul de viață și dieta l-a făcut să trăiască așa de mult :)
Recent a apărut un articol in Jurnalul:
La vârsta de 25 de ani, scriitorul George Bernard Shaw a devenit ve­getarian. El atribuie această schimbare
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...