Magazin VeganLife

vineri, 7 octombrie 2011

A murit un pesco-vegetarian: Steve Jobs


Internetul, televiziunile, radiourile, ziarele si toata media online si offline au inceput sa vuiasca cu stirea referitoarea la disparitia acestui om care a schimbat lumea in felul lui.
Bineinteles el si-a adus contributia la o noua viziune asupra lumii  prin intermediul tehnologiei.
Unii l-au adulat, altii l-au marginalizat sau l-au tratat pur si simplu cu indiferenta dar chiar si simplul fapt ca noi comunicam acum in acest fel prin intermediul internetului i se datoreaza si lui chiar daca doar indirect si partial. Dar nu despre asta doresc sa vorbesc acum.
Putini stiu ca acesta a fost vegan sau mai exact fructarian prin anii ‘70 si acesta ar fi fost motivul pentru care si-a denumit compania Apple adica mar. Alte voci sustin totusi ca
inspiratia i-ar fi venit de la un disc al trupei Beatles care infatisa un mar pe coperta. Pare destul de probabil deoarece atat el cat si celalalt Steve din companie, adica Wozniak erau fani Beatles. Sigur nu stim, dar se stie ca a existat un proces intre compania lui Steve, Apple Inc.  si compania celor de la Beatles, Apple Corps. Pe de alta parte si computerele lor s-au numit Apple I, Apple II respectiv Macintosh(un soi de mar).
Conform Wikipedia prin 1974(la doar 19 ani) <<dorind să strângă bani pentru o retragere spirituală în India, s-a angajat ca tehnician la Atari, o firmă (celebra la acea vreme )producătoare de jocuri video. Jobs a călătorit ulterior în India împreună cu un prieten din facultate, Daniel Kottke- devenit mai târziu primul angajat al Apple - în căutarea iluminării spirituale. S-a întors budist convins, cu capul ras și purtând haine indiene tradiționale. În acea perioadă a experimentat cu unele droguri, spunând că experimentarea sa cu LSD că au fost "unul dintre cele două sau trei cele mai importante lucruri pe care le-am făcut". A afirmat că cei din jurul său care nu-i împărtășesc rădăcinile sale contraculturale nu-i pot înțelege în totalitate modul său de gândire.>>
Jobs a fost destul de retinut cu viata sa privata si ca atare putine lucruri se stiu despre el; referitor la dieta pe care o urma nu se stie cand a renuntat la fructarianism si a trecut la pesco-vegetarianism. E clar ca-i placea pestele deoarece in urma unei vizite in Japonia la Sony, in cadrul  unei cine de afaceri dintr-un restaurant exclusivist unde a consumat peste arici(considerat a doua cea mai otravitoare vertebrata din lume) a afirmat ca ”spera sa gaseasca asa ceva si in SUA pentru a-l gusta din nou”. Se pare ca totusi lactate nu consuma. Totusi si-a pastrat interesul pentru fructarianism deoarece prin 1998 s-a abonat la revista Just Eat An Apple a mai putin cunoscutului la acea vreme David Wolfe. Se pare ca NU a fost un promotor activ al alimentatiei care o urma. Dealtfel prin compania Disney in care devenise actionar majoritar(in urma cumpararii Pixar de catre Disney) facea reclama la produsele companiei prin intermediul restaurantelor MacDonalds. Deasemenea  desi era pescovegetarian  aceasta nu era din motive etice(de ex.a acceptat produsele de piele pt. iPod). Totusi in cadrul firmei la Apple Cafeteria puteai consuma una dintre cele mai mari game de mancaruri vegetariene sau vegane conform celor care au fost pe acolo.
Pe unele bloguri se spunea ca nu a studiat in profunzime aspectele referitoare la tratarea cu hrana vie sau ca nu manca produse ”curate”, organice  si totusi el era un cunoscut consumator si de produse raw food si de organice. Sotia sa Laurene Powell Jobs este cofondatoarea firmei Terravera distribuitoare de produse organice naturale.
Oricum se pare ca in 2003 fiind diagnosticat cu cancerul pancreatic(unul dintre cancere prin care se moare rapid vezi si cazul Patrick Swayze) desi ar fi urmat si regim raw vegan(surse neconfirmate) a ajuns la concluzia ca este necesara interventia chirugicala.Desi i-a supravietuit cu succes a fost nevoit pe la sfarsitul lui 2008 sa recurga la un transplant de ficat. Aceasta deasemenea nu a rezolvat problema el scazand foarte mult in greutate.
Am cautat in cauzele spirituale ale bolilor sa vad ce inseamna aceasta boala si care ar fi fost lectia de viata de invatat.
Si am gasit urmatoarele:
Pancreasul – segmentul dulce al vietii.
Afectiuni ale pancreasului: respingere, suparare si frustrare pentru ca viata se pare ca si-a pierdut din dulceata(citit aici un articol) -nu-i de mirare la cat de perfectionist a fost!
Ficat – sediul supararii si al emotiilor primitive.Manie.
Cancer – Rana adanca.Resentiment ce sta de multa vreme.Durere sau secret adanc ce mananca din viata, creand ura.”Care este rostul?”
Mai multe date pentru cei interesati de viata lui puteti gasi aici: http://allaboutstevejobs.com
Oricum a fost ca om, odihneasca-se in pace!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ne intereseaza parerile voastre.Le asteptam cu drag.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...