Magazin VeganLife

Filme

Inapoi la magazin
Mi-am propus sa va prezint cateva filme care sa va arate celor care nu stiti inca, anumite aspecte ale unei vieti si alimentatii sanatoase. Filmele(majoritatea) in general nu pot fi vazute pe marile ecrane si probabil nici nu vor rula intr-un viitor foarte apropiat. Ele fac parte din asa numita presa alternativa. Chiar daca, personal, nu impartasesc in totalitate opiniile din fiecare film consider ca per global au un punct de vedere demn de luat in considerare si m-au pus pe ganduri.Am urmarit ca peste tot unde a fost posibil sa postez filmele cu subtitrare in romana.Lista de mai jos este in continua crestere.Consideram ca accesul la informatii mai bune va determina oamenii sa faca alegeri mai bune pentru sanatatea lor.Va urez vizionare placuta si plina de invataminte !!
1)EARTHLINGS (Pamantenii) este un documentar despre gradul absolut de dependenţă al umanitatii faţă de animale, dar de asemenea, ilustrează lipsa noastra completa de respect pentru acesti aşa-numiti “furnizori neumani”. EARTHLINGS foloseste camere ascunse şi inregistrari nemaiintalnite pentru a face cronica unor practici de zi cu zi a unora dintre cele mai mari industrii din lume, care se bazează în întregime pe animale pentru profit .
Filmul este subtitrat in romana.Vezi aiciSite-ul original al filmului:  www.earthlings.com


2)Mancarea conteaza( Food matters in original). “Fie ca mâncarea să vă fie medicament şi medicamentul să vă fie mâncare” – Hippocrate. Acesta este mesajul părintelui fondator al medicinei moderne, mesaj care are un ecou puternic în noul şi controversatul documentar Food Matters.
Cu mâncăruri sărăcite nutriţional, aditivi chimici şi cu tendinţa noastră de a ne baza pe medicamente farmaceutice pentru a trata ceea ce este în neregulă cu corpurile noastre prost hrănite, nu este de mirare că societatea se îmbolnăveşte tot mai mult.
Food Matters expune “industria bolii” o afacere de triliarde de dolari la nivel global şi oferă oamenilor câteva soluţii verificabile ştiinţific, pentru a preveni boliile şi a le trata, în mod natural.
Filmul este subtitrat in romana.
Il puteti urmari aici.

Mai jos va prezentam cateva filme recomandate de EcoMagazin pe care le puteti urmari si direct de pe site-ul lor(filmele sunt subtitrate in romana): 
3.Ceasul al 11-lea - Leonardo DiCaprio a scris, produs si narat „The 11th Hour", in traducere Ceasul al 11-lea , un documentar prin care a reaprins discutiile despre salvarea Planetei, la un an distanta de filmul lui Al Gore, „An Inconvenient Truth". Din dorinta de a face economie de pelicula, documentarul nu va putea fi vazut in salile de cinema din Europa, fiind disponibil pe Internet, la cerere. Zeci de specialisti defileaza prin fata telespectatorilor, oprindu-se asupra problemelor cu care se confrunta mediul, incercand sa determine cauze si sa propuna si solutii. Urmareste-l online chiar acum!

4. Viitorul Alimentatiei, in engleza "The future of Food", este o investigatie minutioasa despre adevarurile deranjante din spatele alimentelor neetichetate si modificate genetic care au navalit in magazine in ultimele decenii. Filmul da voce fermierilor care au au fost afectati de aceste thnologii. Implicatiile asupra sanatatii oamenilor, politicile guvernamentale si globalizarea fac toate parte dn multele motive pentru care opinia omenirea este alarmata e folosirea culturilor de plante modificate genetic si introducerea acestora in alimentatia noastra.Urmareste-l online chiar acum!

5. Intunecarea globala, in engleza "Global Dimming", este un termen mai putin cunoscut decat incalzirea globala, dar asta nu inseamna ca este mai putin periculos. Fenomenul este creat de reducerea graduala a cantitatii de lumina care ajunge la suprafata Pamantului, observata de-a lungul catorva decade, de cand au inceput masuratorile sistematice in anii '50. Se crede ca se datoreaza cresterii numarului de particule poluante (fum, praf etc) eliberate in atmosfera prin activitati umane. Efectul variaza de la o locatie la alta, dar global cantitatea de lumina care atinge suprafata Pamantului a scazut cu 4% intre 1960 si 1990. Intunecarea globala creeaza un efect de racire asupra Pamantului care ar fi putut masca partial efectul de sera si al incalzirii globale. Acest lucru il face deosebit de periculos.Urmareste-l online chiar acum!
6. Terorizati pentru a fi consumatori (SURPLUS - Terrorized Into Beeing Consumers 2003)- este evident pentru toata lumea ca traim într-o societate de consum, iar noi suntem, prin excelenta, niste mari consumatori. În goana lor nemsurata dupa profit ofertanitii uita sa mai fie si oameni.Urmareste-l online chiar acum!





7. Cine a omorat masina electrica? ("Who Killed The Electric Car?") este cronica de baza a primei masini electrice, EV 1, care a fost lansata in 1996 si a fost scoasa de pe piata in 2003. Filmul pune intr-o lumina conspiratorie evenimentele din jurul General Motors si a masinii sale electrice, aratand cu degetul spre administratia Bush, companiile auto si industria uleiurilor.Urmareste-l online chiar acum!



In continuare va prezint si alte filme in afara listei celor de la EcoMagazin
8) Super Size Me un documentar care a pornit ca un experiment. Personajul principal Morgan Spurlok
 a dorit sa verifice pe propria piele daca zvonurile referitoare la mancarea fast-food(si inspecial McDonalds) sunt reale. Experimentul se desfasoara timp de o luna de zile si prevede mancatul excesiv si exclusiv de fast-food, de trei ori pe zi. Deasemenea si-a propus sa nu refuze niciodata daca i se oferea portia cea mai mare adica Super Size. Au fost angajati medici care sa il supervizeze pe Spurlok pe parcursul experimentului - un cardiolog, un medic generalist si un gastroenterolog care erau optimisti, crezand ca corpul uman se va adapta. Pe parcursul celor 30 de zile, insa, parerile lor s-au schimbat drastic. La inceputul experimentului, Morgan Spurlok, cobaiul uman, s-a ingrasat inca din primele 5 zile dupa inceperea experimentului la fast-food.
Imediat au inceput sa apara probleme de comportament si serioase dereglari de personalitate, pana si viata sexuala fiind afectata de aceasta alimentatie "speciala". La finalul experimentului, Morgan a ajuns sa aibe 12 kilograme in plus, medicii fiind uimiti de starea de sanatate in care ajunsese acest "cobai" si recomandandu-i sa opreasca regimul dupa a 21-a zi. Super Size Me este o radiografie a obezitatii americane, un experiment care ne arata adevarata fata a fast-food-ului.Pentru a-si reveni el va apela la un regim vegan dar n-o sa va vina sa credeti cat timp ii va lua.
Puteti urmari filmul cu subtitrare in romana aici: partea 1partea 2partea 3. sau intreg dar netitrat aici.
9) Documentarul Simply Raw (subtitrat in romana) este realizat in stilul ”Sanatoriul andaluz” pentru cei care l-au urmarit pe Zone Reality.Acesta prezinta 6 persoane(4 barbati si 2 femei), bolnavi de diabet (doi cu diabet de tip I(mostenit), si 4 cu diabet de tip II(dobandit)) , dependenti de insulina si medicamente, din 6 colturi ale Statelor Unite care merg la o clinica de recuperare din Arizona , numita “Tree Of Life Rejuvenation Center“ (Centrul Copacul Reintineririi).Aici, un medic, Gabriel Cousens(binecunoscut pt. tratamentele alternative), timp de 30 de zile ii pune sa manance numai hrana vie(doar cu cruditati),sa stea intr-un mediu natural si sa se relaxeaza.
Rezultatele sunt extraordinare: 4 dintre ei renunta complet la medicamente(unul chiar la 17) si insulina (inclusiv unul cu diabet tip I – si binenteles netratabil conform medicinii conventionale. Unul dintre ei renunta dupa 2 saptamani, dar oricum avea indici normali de sanatate. Ultimul cu diabet de tip 1 de mic copil, nu a vrut sa urmeze tratamentul in conditiile precizate dar a reusit sa-si reduca la 5 unitati de insulina in loc de 70 cate lua inainte.
Unul diagnosticat initial cu diabet tip 2 afla la sfarsit ca de fapt a fost gresit incadrat si ca era de fapt de tip I, urmand sa i se puna o pompa de insulina la intoarcere daca nu s-ar fi vindecat.
Sunt prezentate si interviuri cu doctori, nutritionisti, celebritati(Tony Robbins, Woody Harrelson, etc.)




10) Filmul FOOD INC. (2008)
Atentie: filmul nu se recomanda celor care vor sa manance la fel ca pana acum .Garantat NU veti mai privi la fel mancarea din farfurie !!
Metodele folosite astăzi în industria alimentară sunt, în mare parte, răspunsul la creşterea rapidă a industriei fast-food din anii '50. Producţia de alimente, în întregul ei, s-a schimbat drastic de atunci, aşa cum nu s-a schimbat niciodată în mii de ani. Controlată de o mână de corporaţii multinaţionale, politicile de producţie şi prelucrare a alimentelor urmăresc, ca pe un cod nescris, scoaterea pe piaţă a unor cantităţi imense de produse, cu costuri de producţie reduse (cel mai des fiind, de fapt, minime). Rezultatul este, bineînţeles, un profit uriaş; profit ce, la rândul lui, permite coloşilor din industrie să controleze direct aprovizionarea globală cu produse alimentare.
"Esti ceea ce mananci". Este o expresie simpla, insa poarta cu ea implicatii infricosatoare pe care regizorul Robert Kennerisi bazeaza documentarul, pornind de la reportajele mistuitoare ale autorilor Eric Schlosser  si Michael Pollan. Exploreaza modul in care evolutia productiei alimentare supune la riscuri grave sanatatea si mediu. Scriitorii nu sunt radicali si nici macar vegetarieni, dar cand vine vorba de expunerea problemelor si numirea vinovatilor, acestia se transforma in cruciati adevarati.


Food, Inc da veridicitate criticilor sale luand spectatorii ca martori ai vietilor oamenilor care se revolta. Explica modul in care corporatiile au exploatat legile si subventiile pentru a crea monopoluri socante. Dintr-un exemplu aflam cum conglomeratul alimentar Monsanto si-a extins controlul asupra soiei de la 2% din piata americana pana la 90% in ultimii 12 ani. Monsanto are puterea legala asemanatoare cu o decizie a Curtii Supreme, ceea ce le-a permis sa conteste agresiv impotriva micilor fermieri. Decizia a fost semnata de judecatorul Clarence Thomas, care se intampla sa fie un fost avocat al companiei Monsanto.


Relatiile confortabile intre afaceristi si guvern (din ambele partide politice) sunt atent disecate in acest documentar. In opozitie cu aceste interese puternice, intalnim oameni din toate categoriile sociale, de la o mama care si-a pierdut fiul de 2 ani prin otravire cu E. coli, la fondatorul fermelor ecologice de iaurt Stonyfield, care privesc cu dispret dogmele conventionale vazand si o latura pozitiva la Wal-Mart.

Pe parcurs descoperim povesti sfasietoare si indignante, dar filmul canalizeaza cu atentie aceste emotii inspre oportunitatile pentru activism. Chiar daca nu reuseste altceva, acest film va starneste un apetit puternic pentru mese mai sanatoase.(sinopsis preluat de pe www.cinemagia.ro)


10) Filmul TAPPED (CAPTAT) sau Razboiul Apei(2009)
Marii afaceristi au declarat razboi pentru acapararea tuturor resurselor planetei. Din pacate se pare ca a sosit si timpul apei...
De la producţia de sticle de plastic şi până în mările şi oceanele, unde ajung  într-un final, majoritatea lor, Stephanie Soechtig le urmează calea şi  îşi face debutul, ca director şi producător independent de filme documentare, analizând cu fermitate, marea afacere a apei îmbuteliate şi modul cum corporaţiile interesate, afectează cu brutalitate viaţa comunităţilor, oamenii fiind priviţi doar ca simpli pioni, neajutoraţi, cărora li se poate nega dreptul fundamental al apei, cupiditatea transnaţionalelor, transformând în marfă substanţa primordială a planetei, ce defineşte viaţa, aşa cum o cunoaştem astăzi.



preluat de pe 
http://antiiluzii.blogspot.com/2011/01/razboiul-apei.html

11) Filmul Furculite in loc de cutite(2011)
"Industria cărnii de vită a contribuit la moartea mai multor americani, decât toate războaiele acestui secol, toate dezastrele naturale şi accidentele de automobil, combinate. Dacă grătarul de vită este ideea voastră de 'hrană adevărată pentru oameni adevăraţi', atunci vă doresc să locuiţi în apropierea unui spital cu adevărat bun."

Dr. Neal Barnard,
Profesor - Facultatea de Medicină
Universitatea "George Washington"
Preşedinte al " Physicians Committee
for Responsible Medicine"

Lansat în luna martie a acestui an, Forks over Knives, filmul cineastului independent Lee Fulkerson, examinează în profunzime afirmaţia radicală, că majoritatea bolilor degenerative care ne afectează - dacă nu cumva, chiar toate - ar putea fi ţinute sub control sau chiar obligate să involueze, prin eliminarea din dieta noastră zilnică a oricărui aliment de origine animală şi a alimentelor cu grad înalt de procesare, folosind drept argumentaţie odiseea chirurgului dr. Caldwell Esselstyn şi a biochimistului nutriţionist dr. T. Colin Campbell, doi eminenţi cercetători, într-un domeniu de pionierat, poate, al alimentaţiei exclusiv vegetariene.



Preluat de pe: http://antiiluzii.blogspot.com/2011/09/dieta-integral-vegetariana-pasaport.html
 
Multumim tuturor celor care si-au rapit din timp si au editat, tradus si sincronizat titrajele cat si site-urilor care au uploadat si publicat filmele.  Lista este in continua extindere va asteptam sa mai reveniti pentru filme noi cat de curand...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...