Magazin VeganLife

luni, 3 octombrie 2011

Ce mananca romanii...

Intr-un articol anterior aratam cat de diferite sunt obiceiurile alimentare de-a lungul si de-a latul globului. In poze puteati vedea cat de diferite sunt dietele de la o tara la alta.
Din pacate cei care au realizat reportajul nu au facut acea investigatie si in Romania(cei mai apropiati dintre vecinii nostri care au fost vizitati au fost polonezii).
Totusi un indicator aproximativ, dar interesant este acela al meniului pe care romanii il prefera in restaurantele de pe la noi.
Veti vedea ca suntem adepti ai bucatariei traditionale romanesti. Din pacate in aceasta de multe ori ”porcul este cea mai buna leguma”, dieta romaneasca este mai apropiata de cele nordice mai bogate in grasimi decat de cele mediteranene care sunt cunoscute ca fiind mai usoare. Pe locul doi se pare ca romanii prefera mancarea italiana(asta probabil si datorita faptului ca sunt multe restaurante si pizzerii deschise dupa ’90).
De la traditionala ciorba, la fripturi si sarmalute sau mai rafinatele fileuri meuniere si exotice fajitas, romanii nu se sfiesc cand vine vorba de mancare. In articolul aparut pe wall-street.ro vedeti ce spun managerii si administratorii restaurantelor din tara despre cele mai populare feluri din meniu si pretul acestora. Continuarea aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ne intereseaza parerile voastre.Le asteptam cu drag.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...