Magazin VeganLife

joi, 14 iulie 2011

In sfarsit, mitul vitaminei B12 a fost demontat


Pentru cei pasionati de alimentatia vegetariana si mai ales cea vegana sau raw vegana ii anuntam de aparitia unui articol excelent scris de dl. dr. Calin Marginean. Dumnealui demonstreaza lipsa de fundament a multor ”opinii stiintifice” cum ca vitamina B12 ce ar fi fundamentala pentru functionarea oricarui organism uman nu s-ar gasi decat in produse de origine animala !!

Si totusi nu este asa...
Mai jos cateva argumente din respectivul articol:



 Argumentul ştiinţific medical :
a) Cel mai mare fiziolog roman (acad. Baciu de la Cluj) în cartea sa "Fiziologie" din 1971 şi ulterior reeditată în 1977 spune la pag. 255 că vitamina B 12 există în pâine, la un nivel de 1 mcg (microgram) / 100 g pâine (iar la un necesar de 2-3 mcg (micrograme)/zi acestea vor fi acoperite din 200-300 g de pâine). În aceeaşi carte la aceeaşi pagină, reputatul academician afirmă că "vitaminele B se găsesc în proporţie de 85% în alimentele de origine vegetală". Eu înţeleg de-aici că şi B12-le !
b) În cartea "Spirulina" editată de Firma Hofigal se afirmă ca Spirulina este prezentată ca fiind recordmenul în vitamina B12, având o concentraţie de 2 ppm (părţi per milion), ceea ce înseamnă că la o doză de minim 2 grame recomandate / zi am obţine NUMAI DIN ACEASTĂ SURSĂ 4 mcg de B12
c)  Mai sus v-am scris de Spirulină, dar toate algele marine (deci şi Chlorella şi Laminaria...) contin B12, nu cât Spirulina, dar conţin !
d)  În cartea "Tratamentul bolilor prin legume, fructe şi cereale", carte care a ajuns la ediţia a IX-a, reputatul dr. francez Jean Valnet, afirmă că B12 există în granulele de polen   

alte argumente:
Citeva exemple din lumea animala care vorbesc de la sine :
a)     Cel mai mare animal de pe Pământ – balena – este vegană ; consumă exclusiv fito-plancton
b)     Cel mai mare animal terestru – elefantul – este şi el vegan. Ştiaţi că un elefant este capabil să alerge cu 30-40 km/h timp de 3-4 ore neîntrerupt ?
c)      Cel mai longeviv animal terestru este reprezentat de o specie de broască ţestoasă care trăieşte la grădina zoologică din Sidney Australia, fiind atestată documentar din 1776. Ştiţi ce mănânca aceasta ? Salată !
d)     Cel mai longeviv animal domestic şi totodată cel mai de povară animal de pe lângă casa omului, a cărui dandură şi tub digestiv seamană ca 2 picături de apă cu ale omului este... calul! Ce mănâncă un cal ? Circulă şi un proverb în limba română : „mănânci calule... carne, lapte, brânză, ouă ?”
e)     Cel mai rapid animal domestic este... iepurele ! Ruda sa sălbatică poate ajunge la 72 km/h, fiind la rându-i vegetarian total ;
f)       Cel mai rapid animal de pe Terra este însă ghepardul, care poate alerga cu 145 km/h ! Însă meniul favorit al acestuia este reprezentat de către gazela Thomson. Ştiaţi că din păcate pentru ghepard, tot a 5-a tentativă de prindere a gazelei reuşeste ? Adică de 4 ori scapă gazela şi doar 20% dintre tentative reuşesc ? Motivul ? Dacă ghepardul aleargă cu 145 km/h, cu cel putin 145 km/h aleargă şi gazela ! Ce se întâmplă însă după 3 minute de 145 km/h ? Ghepardul este frânt de oboseală, zăcând la pământ fără putere, între 90-120 minute, în vreme ce gazela... paşte (carne, lapte, brânză şi ouă ?) ca să aibă vitamina B12 pentru o nouă alergare !?!
Alte exemple :
a)     Fostul recordmen mondial al probei de 100 m plat (Carl Lewis) este vegetarian total de 20 ani şi se antrena cu un cal la galop !
b)     Conducerea Institutului de Sănătate Hippocrate din Florida este vegană de decenii și nu sunt carențați, ba din contră, arată și cu o generație mai tineri !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ne intereseaza parerile voastre.Le asteptam cu drag.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...