Magazin VeganLife

duminică, 6 martie 2011

Articol:Mancarea cruda, sanatate curata

In Evenimentul  Zilei a apărut un articol despre hrana raw-vegană.

O profesoară din Mediaş vrea să schimbe abordarea culinară a românilor, deschizându-le drumul spre o viaţă sănătoasă prin reţete raw vegan.
Are 31 de ani şi este autoarea unei cărţi de reţete raw vegan, adică mâncare vegetariană crudă. La prima lectură, conceptul poate părea restrictiv, dar Ligia Pop ne asigură că şi crudă, mâncarea se poate prepara în cele mai delicioase combinaţii. 

"În cartea mea, «Reţete Vegane Fără Foc», puteţi găsi reţete de lapte de migdale, pâine din nuci, pizza, pateuri, chiftele, deserturi extrem de simple şi delicioase", explică ea. La început, a fost vegetariană, dar, pe parcurs, a descoperit cât de importantă este hrana crudă în alimentaţie. 

"Dieta raw food este un stil de alimentaţie în care procentul de hrană crudă diferă de la om la om şi nimeni nu spune să renunţi la mâncarea gătită. Marea majoritate consumă un procent de 75-80% crud şi restul gătit vegetarian, adică supe de legume, preparate făcute la temperaturi sub 40 de grade C, la aburi, la cuptor în vase de lut", susţine Ligia Pop.
Citiți articolul întreg aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ne intereseaza parerile voastre.Le asteptam cu drag.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...