Magazin VeganLife

miercuri, 2 martie 2011

Filme despre o alimentatie si o viata sanatoasa

Mi-am propus sa va prezint cateva filme care sa va arate celor care nu stiti inca, anumite aspecte ale unei vieti si alimentatii sanatoase. Filmele(majoritatea) in general nu pot fi vazute pe marile ecrane si probabil nici nu vor rula intr-un viitor foarte apropiat. Ele fac parte din asa numita presa alternativa. Chiar daca, personal, nu impartasesc in totalitate opiniile din fiecare film consider ca per global au un punct de vedere demn de luat in considerare si m-au pus pe ganduri.Am urmarit ca peste tot unde a fost posibil sa postez filmele cu subtitrare in romana.Lista de mai jos este in continua crestere.Consideram ca accesul la informatii mai bune va determina oamenii sa faca alegeri mai bune pentru sanatatea lor.Va urez vizionare placuta si plina de invataminte !!
1)EARTHLINGS (Pamantenii) este un documentar despre gradul absolut de dependenţă al umanitatii faţă de animale, dar de asemenea, ilustrează lipsa noastra completa de respect pentru acesti aşa-numiti “furnizori neumani”. EARTHLINGS foloseste camere ascunse şi inregistrari nemaiintalnite pentru a face cronica unor practici de zi cu zi a unora dintre cele mai mari industrii din lume, care se bazează în întregime pe animale pentru profit .
Filmul este subtitrat in romana. www.earthlings.com


2)Mancarea conteaza( Food matters in original). “Fie ca mâncarea să vă fie medicament şi medicamentul să vă fie mâncare” – Hippocrate. Acesta este mesajul părintelui fondator al medicinei moderne, mesaj care are un ecou puternic în noul şi controversatul documentar Food Matters.
Cu mâncăruri sărăcite nutriţional, aditivi chimici şi cu tendinţa noastră de a ne baza pe medicamente farmaceutice pentru a trata ceea ce este în neregulă cu corpurile noastre prost hrănite, nu este de mirare că societatea se îmbolnăveşte tot mai mult.
Food Matters expune “industria bolii” o afacere de triliarde de dolari la nivel global şi oferă oamenilor câteva soluţii verificabile ştiinţific, pentru a preveni boliile şi a le trata, în mod natural.
Filmul este subtitrat in romana.
Il puteti urmari aici.

Mai jos va prezentam cateva filme recomandate de EcoMagazin pe care le puteti urmari si direct de pe site-ul lor(filmele sunt subtitrate in romana): 

3.Ceasul al 11-lea - Leonardo DiCaprio a scris, produs si narat „The 11th Hour", in traducere Ceasul al 11-lea , un documentar prin care a reaprins discutiile despre salvarea Planetei, la un an distanta de filmul lui Al Gore, „An Inconvenient Truth". Din dorinta de a face economie de pelicula, documentarul nu va putea fi vazut in salile de cinema din Europa, fiind disponibil pe Internet, la cerere. Zeci de specialisti defileaza prin fata telespectatorilor, oprindu-se asupra problemelor cu care se confrunta mediul, incercand sa determine cauze si sa propuna si solutii. Urmareste-l online chiar acum!

4. Viitorul Alimentatiei, in engleza "The future of Food", este o investigatie minutioasa despre adevarurile deranjante din spatele alimentelor neetichetate si modificate genetic care au navalit in magazine in ultimele decenii. Filmul da voce fermierilor care au au fost afectati de aceste thnologii. Implicatiile asupra sanatatii oamenilor, politicile guvernamentale si globalizarea fac toate parte dn multele motive pentru care opinia omenirea este alarmata de folosirea culturilor de plante modificate genetic si introducerea acestora in alimentatia noastra.Urmareste-l online chiar acum!

5. Intunecarea globala, in engleza "Global Dimming", este un termen mai putin cunoscut decat incalzirea globala, dar asta nu inseamna ca este mai putin periculos. Fenomenul este creat de reducerea graduala a cantitatii de lumina care ajunge la suprafata Pamantului, observata de-a lungul catorva decade, de cand au inceput masuratorile sistematice in anii '50. Se crede ca se datoreaza cresterii numarului de particule poluante (fum, praf etc) eliberate in atmosfera prin activitati umane. Efectul variaza de la o locatie la alta, dar global cantitatea de lumina care atinge suprafata Pamantului a scazut cu 4% intre 1960 si 1990. Intunecarea globala creeaza un efect de racire asupra Pamantului care ar fi putut masca partial efectul de sera si al incalzirii globale. Acest lucru il face deosebit de periculos.Urmareste-l online chiar acum!

6. Terorizati pentru a fi consumatori (SURPLUS - Terrorized Into Beeing Consumers 2003)- este evident pentru toata lumea ca traim într-o societate de consum, iar noi suntem, prin excelenta, niste mari consumatori. În goana lor nemsurata dupa profit ofertanitii uita sa mai fie si oameni.Urmareste-l online chiar acum!





7. Cine a omorat masina electrica? ("Who Killed The Electric Car?") este cronica de baza a primei masini electrice, EV 1, care a fost lansata in 1996 si a fost scoasa de pe piata in 2003. Filmul pune intr-o lumina conspiratorie evenimentele din jurul General Motors si a masinii sale electrice, aratand cu degetul spre administratia Bush, companiile auto si industria uleiurilor.Urmareste-l online chiar acum!




In continuare va prezint si alte filme in afara listei celor de la EcoMagazin

8) Super Size Me un documentar care a pornit ca un experiment. Personajul principal Morgan Spurlok
 a dorit sa verifice pe propria piele daca zvonurile referitoare la mancarea fast-food(si inspecial McDonalds) sunt reale. Experimentul se desfasoara timp de o luna de zile si prevede mancatul excesiv si exclusiv de fast-food, de trei ori pe zi. Deasemenea si-a propus sa nu refuze niciodata daca i se oferea portia cea mai mare adica Super Size. Au fost angajati medici care sa il supervizeze pe Spurlok pe parcursul experimentului - un cardiolog, un medic generalist si un gastroenterolog care erau optimisti, crezand ca corpul uman se va adapta. Pe parcursul celor 30 de zile, insa, parerile lor s-au schimbat drastic. La inceputul experimentului, Morgan Spurlok, cobaiul uman, s-a ingrasat inca din primele 5 zile dupa inceperea experimentului la fast-food.
Imediat au inceput sa apara probleme de comportament si serioase dereglari de personalitate, pana si viata sexuala fiind afectata de aceasta alimentatie "speciala". La finalul experimentului, Morgan a ajuns sa aibe 12 kilograme in plus, medicii fiind uimiti de starea de sanatate in care ajunsese acest "cobai" si recomandandu-i sa opreasca regimul dupa a 21-a zi. Super Size Me este o radiografie a obezitatii americane, un experiment care ne arata adevarata fata a fast-food-ului.Pentru a-si reveni el va apela la un regim vegan dar n-o sa va vina sa credeti cat timp ii va lua.
Puteti urmari filmul cu subtitrare in romana aici: partea 1, partea 2, partea 3. sau intreg dar netitrat aici.

Voi extinde lista in curand...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ne intereseaza parerile voastre.Le asteptam cu drag.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...