Magazin VeganLife

miercuri, 2 martie 2011

Veg-tionar(dictionarul ”tehnic” al domeniului)

Ne-am propus sa va oferim un dictionar specific pentru domeniu, deobicei in dictionarele clasice nu apar anumiti termeni sau au doar anumite sensuri.In acelasi timp in vorbirea curenta am preluat multe ”englezisme” si pentru un incepator in domeniu poate fi bulversant.Lista o vom extinde in timp.

Semi-vegetarian = persoana/dieta care se bazeaza pe lipsa carnii asa zis ”nesanatoase”: porc, vita si alte ”carnuri grele” cu exceptia pestelui si uneori a puiului pe care le considera dietetice;v. articol referitor la dietele pesco-pollo-vegetariene.

Vegetarian/a = persoana/dieta care se bazeaza pe lipsa carnii de orice fel din alimentatie fara a exclude in totalitate produsele animale(oua, lapte, oua, icre, miere etc.);v. articol referitor la diete.

Vegan/a = persoana/dieta care se bazeaza pe excluderea carnii si a oricarui produs animal de orice fel din alimentatie. Aceasta se extinde de multe ori si la alte aspecte ale vietii(de ex.:nu poarta obiecte din piele, blana sau orice alt produs de origine animala);v. articol referitor la diete.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ne intereseaza parerile voastre.Le asteptam cu drag.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...